رجایی: پایداری های مجلس سئوال از رئیس جمهور را به جریان می اندازند
غلامعلی رجایی فعال سیاسی اصلاح طلب نسبت به اظهارات نماینده تندرو مجلس واکنش نشان داد و گفت: تصور من آن است که این افراد راه مرحوم مصباح را پیاده و تئوریزه میکنند، که معتقد بود رای مردم ارزشی ندارد.
امیرحسین ثابتی اخیرا در گفت وگو با خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به آنکه نمایندهِ چند درصد مردم تهران است گفته که من در انتخابات سال گذشته نزدیگ به ۵۰۰ هزار رای آوردم، حالا این میزان را من با خودم حساب کردم نسبت به کل کانال شرط بندی خارجی واجدین شرایط هفت الی هشت درصد میشود. من با هر درصدی که به مجلس رفته باشم امروز جزو ۲۹۰ نمایندهای هستم که می توانم وزیر را پایین بکشم و استیضاح کنم، کما اینکه دیروز هم این کار را انجام دادم. کسانی که نیامدند و در انتخابات مجلس شرکت نکردند، حقی برای صحبت ندارند.
او در اظهاراتی توهین آمیز به شعور ۱۶ میلیون رای دهنده به پزشکیان گفته ۱۶ میلیون نفری که به پزشکیان رای دادند، به فردی رای دادهاند که مناسب ریاست جمهوری نیست. این اظهارات در حالی است که او ۴۸۰ هزار نفری که به رسایی در انتخابات مجلس رای دادهاند را تصمیمی درست خواند.
در همین راستا، غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگویی گفت: اصولگرایان دچار آسیبهایی شده اند که تا آخر حیات سیاسی با آنها می ماند. مثل افرادی که دچار مشکلاتی می شوند و تا آخر عمر با این مشکلات رو به رو هستند اصولگرایان هم نمی توانند از شر این آسیب ها خلاص شوند.
او با اشاره به رای اندک نمایندگان در مجلس گفت: آنها در شورای شهر اصلاحطلبها و محسن هاشمی را میکوبیدند که یک میلیون و ۱۰۰ هزار رای آورده، اما آقای قالیباف رئیس مجلس آنها، در این دوره ۵۰۰ هزار رای آورد.
این فعال سیاسی در ارتباط با استیضاح همتی نیز می گوید: فردی که وارد مجلس شده صرف نظر از میزان رایی که آورده، باید به وظیفه نمایندگی خود عمل کند. اما استیضاح همتی، استیضاح سیاسی بود؛ این همتی همانی است که نمایندگان شش ماه قبل به او رای داده بودند. در شش ماه هم هیچ وزیری نمیتواند خود را نشان دهد، هیچ پارلمانی در دنیا نمیآید در شش ماه یک وزیر را پایین بکشد مگر اینکه علائم، علائمی باشد که بسیار نگرانکننده باشد.
او افزود: این استیضاح سیاسی پیام هشداری برای پزشکیان بود و پس از آن، تکانهها و پسلرزههای دیگری وجود خواهد داشت، کمااینکه با رفتن ظریف هم تکانههایی به وجود می آید. در حدی که من اطلاع دارم همین مشکل برای دکتر عارف و اوحدی و ربیعی و حضرتی و دیگران نیز وجود دارد. در حالی که پزشکیان باید میرفت با حاکمیت صحبت میکرد. در اینکه قانون محترم است و باید اجرا شود، شکی نیست اما رهبری بارها با حکم ولایی در این سی و چند سال قانون را متوقف کرده است.
او در ارتباط نقش قالیباف در استیضاح همتی هم گفت: رئیس مجلس تا حدی میتواند نقش داشته باشد. تصمیم جبهه پایداری و رای بالایی به افتادن همتی دادند، نشان داد که از قالیباف هم احتمالا کار زیادی ساخته نبود و ممکن بود مثلا ۳۰، ۴۰ نفر را بتواند منصرف کند. رئیس تا حدی میتواند، مثلا مسکوت بگذارد، به عقب بیندازد یا پیام بفرستد که فعلا به مصلحت نیست اما جلوی رای عمومی مجلس را نمیتواند بگیرد.