خاندوزی: منفعت مردم برای شهید رئیسی خیلی اهمیت داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، قریب به دو دهه است که رهبر انقلاب برای محور کردن اقتصاد شعار سال را بر پایه مباحث اقتصادی و تولید اعلام میکنند، اما کمتر دولتها عزم خود را برای عملیاتی کردن آن جزم کردهاند و همچنان رهبری بر رونق به تولید تاکید دارند؛ دولت سیزدهم با وجود عمر کوتاهی که داشت، همتی بلند به کار گرفت تا بتواند به کمک مردم و اقتصاد ایران بیاید. اقتصادی که در آن سرمایهداری شکوفا شود و سرمایههای بسیاری جذب شود، مردم عادی نیز بتوانند سرمایههای اندک خود را رشد دهند و در نهایت سفره مردم رنگین شود، دولت تلاش میکرد تا زندگی مردم و جیب آنها را از سایه سنگین تورم افسارگسیخته نجات دهد، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت شهید رئیسی با حضور در خبرگزاری مهر به چند پرسش کلیدی در رابطه با شیوه اداره امور اقتصادی کشور در سبک حکمرانی شهید رئیسی پرداخت است، بخش اول این گفتگو را در ادامه بخوانید.
شما حدود سه سال وزیر بت یک اقتصاد و دارایی در دولت شهید رئیسی بودید، رویکردهای رئیس جمهور در حوزه اقتصاد چگونه بود و دیدگاه شهید رئیسی چه حرکتی را در دولت شکل میداد؟
یکی از مهمترین سوالاتی که بارها و در طول دوران دولت -سیزدهم- پرسیده میشد نوع نگاهی بود که شهید رئیسی به مقوله اقتصاد داشتند و اساساً محور شعارها، اهداف و رویکردهای ایشان بود. برای ما که توفیق داشتیم مدتی در همراهی ایشان باشیم، به مرور زوایای نگاههای اقتصادی ایشان در مسائل مختلف بیشتر نمایان میشد.
ایشان نسبت به امکان حل مسائل اقتصادی ایران با تکیه توأمان بر ظرفیتهای داخلی و درونزایی اقتصاد و همچنین نگاه فرصت محور به تعاملات با همه کشورهای دنیا بسیار متعهد و ملزم بود. همه کشورهای دنیا به معنای وسیع کلمه نه فقط یکی دو کشور بلکه تمام شرکای تجاری و سرمایهگذاری و همسایگان ما؛ شهید رئیسی به این مقوله بسیار اعتقاد و ایمان داشتند.
تقریباً مسئلهای نبود که طرح شود و شهید رئیسی اصرار نکند که شما توأمان ظرفیتهای کشور و توانمندیهای متخصصان و مردم را فعال و به موازات از فرصتهای خارجی استفاده کنید و باور داشته باشید آن مسائل، قابل حل است. چنانچه در این بین کسی بهانه اینکه آمریکا ایران را تحریم کرده است یا مواردی شبیه این را اگر مطرح میکرد، شهید رئیسی اصلاً نمیپذیرفت که کار به این بهانه متوقف شود. البته میگفت باید مسائل خارجی و تحریم حل و فصل شود و دیپلماتها باید کار خودشان را انجام دهند اما هیچ مسئلهای از اقتصاد ایران را لاینحل جهت اینکه تحریم هستیم پس نمیتوانیم (نظیر رشد، سرمایهگذاری، تورم، بیکاری، صادرات و واردات و …) در منظومه فکری شهید رئیسی پذیرفته نبود.